Translate

måndag 7 november 2011

Carema

Åh vad ledsen man blir. Vad är det för samhälle vi vill ha egentligen? Ni har väl inte missat gårdagens stora nyhet om detta stora företaget Carema som tydligen sätter ekonomisk vinning före kvalitativ vård av våra gamla! Hur pinsamt som helst. Jag skäms för att vara människa då jag ser sådana här uppslag. Hur kan det bara bli så här? Hur kan ekonomin få styra så pass så att människor behandlar sina medmänniskor så nedvärderande som det tydligen händer på en del av deras boenden. Hur kan man som personal sänka sig så lågt så man låter en medsyster ligga i sin egen avföring då dom faktiskt har fullt ansvar för henne? Hur mår man som personal då? Vad har dessa gamla gjort för fel för att få lida på detta vis?
Och hur känns det för alla boenden som fungerar bra och gör en bra dag för sina gamla?
Måste vara surt för dom att se detta också.
PINSAMT! Skäms på er ni som roffar åt er på bekostnad av människors lidande.

Hoppas verkligen att detta inte läggs under mattan nu utan verkligen tas upp på högsta nivå så det blir en radikal ändring till det bättre. Lycka till ni som jobbar med det.

Så, nu har jag häft ur mig dagens aggression. Nu tar vi nya tag.
Måndag igen. Tycker det är måndag och fredag väldigt ofta numer!
Helgen, ja den har varit toppen bra. Har varit mycket ute i friska luften och suttit på pass i skogarna o spanat efter djur. Igår var det jakt på vildsvin men dom klarade sig utmärkt bra då dom inte alls kom i vår väg. En älg sprang förbi mig men han var jag inte alls ute efter.
 Det var avkopplande och skönt att sitta på en stubbe eller gå i en fin tallskog bland kantareller och jättegrön fin mossa en sådan varm helg som det varit. Jo, kantareller. Det är sant. Det finns faktiskt gula kantareller fina i skogen än!  6e november! Och det känns som allt börjar grönska igen! Otroligt.
Men, lugn, snart kommer vintern. Och då lär vi få frysa så det förslår.

Vi blev också bjudna till vår sons hem på god indisk middag på lördags kvällen. Alltid lika mysigt att vara hos dom. Några sköna timmar hos mina älskade svärföräldrar hanns också med under lördagen.
Helgen avslutades med hemmagjord pizza här hemma med alla grabbarna hemma. Mysigt. Det är nog det bästa sättet jag vet att avsluta en helg , att ha familjen samlad. Att ladda inför en ny vecka.
Önskar jag hade kunnat göra så för min mor o far som bor så många mil från mig. Förlåt igen!
Det blir inte lättare för varje år som går att bo långt från ens föräldrar.

Denna vecka ska jag jobba vidare på att försöka få in ett läst kapitel av min bok här på bloggen. Tekniken och jag är inte överens ännu men jag ger mig inte så lätt. Så håll ut!
Jag leker också med en saga som jag fantiserar om att göra till en barnbok. Vad roligt jag har! Har i alla fall ett underlag" klart" som jag nu ska kolla med förlaget om det kan vara av intresse. Det vore så kul att få ge ut en barnbok. Dels har det alltid varit en dröm för mig och dels skulle det ju verkligen vara en kontrast till den förra boken. Och det är väl så livet är. En salig blandning.

Önskar er alla en bra vecka. Frid på er alla , som en bror i en församling här intill brukar säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.