Translate

onsdag 23 november 2011

Hemside tips

Nu lyser det i fönstren. Jag har fått fram adventsljusstakarna idag. Lite tidigt egentligen, jag brukar inte tända dom förrän första advent men i år fuskar jag lite. Man verkligen längtar efter allt ljus man kan få nu känns det som. Jag har senaste veckorna gått och ändrat på tajmrarna på fönsterlamporna då det mörknar allt tidigare på eftermiddagarna. Förstår inte, brukar det vara så här? Ja det brukar det säkert.
Idag vill jag tipsa om min äldste sons hemsida. Oscar.Han har ju alltid varit mycket för skapande. Han var inte gammal då han satt hemma vid bordet och klippte och klistrade, sydde osv. Många roliga skapelser har det blivit genom åren.
Tex då han bestämde sig för att göra en egenhändigt tillverkad sko eller strumpa eller vad vi nu ska kalla det för. Då hittade han en bit vaxduk, nål och tråd och vips hade han en special sko som passade perfekt på hans lilla fot. Om jag inte missminner mig så stack en tå ut men det var ju bara charmigt.
En annan gång ville han göra ett tält av papper. Okej! Ja, han hade ide´n i huvudet så det var bara att sätta igång. Av papper och tejp och pennor gjorde han ett tält. Men så måste man ju kunna titta in i tältet också. Sagt o gjort, han klippte upp en dörröppning och ritade där inne i tältet några som låg och sov. Men nu måste man ju kunna stänga också!!!!! Ja, då gör man såklart en stängningsanordning som ett blixtlås av papper och tejp. Som går att öppna och stänga. Jo det är sant.
Hans skapande har fortsatt och han hade sin första utställning i Stockholm i augusti i år. Och nu kan du se några av hans tavlor på hans hemsida. Välkommen dit önskar vi.
www.oscarmalevik.se
Nu ska vi äta lax och pressad potatis. Och njuta av adventsstämningen i fönstren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.