Translate

lördag 5 maj 2012

Dags att hålla i hatten igen

Jaha, så var det kallt igen då! Jättekallt. Och blåsigt! Ingen risk att man tröttnar på vädret inte.
Måste berätta om min goa vän Anna som är så finurlig. Vi lunchade i Tranås igår och sprang sedan runt på stan var för sig, med inköpslistan i handen , stressade som vanligt. Då jag står i kassan på Willys, vem kommer där om inte Anna! Med en present till mig! En liten lykta och inte vilken lykta som helst.
Ni som läser min blogg kanske minns att jag var på ljusparty i våras. Och att jag då köpte ett doftblock som jag skulle lägga i min speciallykta som jag trodde jag hade hemma! Men som det visade sig att jag gett på loppis......Nu hade minsann Anna letat på en liten lykta på loppis, annan modell men lika bra.
Så NU doftar det gott av lavendel i  hela huset.
Igår vrålstädade jag hela huset. Började med att klippa klorna på hundarna och borsta dom. Kände hur Bezzie håller på att byta vinterpälsen nu så jag fick händerna fulla av hår,,,,ja då var det ju lika bra att duscha hundarna också....och då var det lika bra att skura badrummet också....och då var det lika bra att lyfta av fronten på badkaret och krypa under det också......och så nästa rum och nästa....ja ni vet.
Har tvättat massor med vinterkläder och röjt och nyss var jag klar med all stryktvätten så nu känner jag mig riktigt nöjd. Nu får jag njuta av den goa doften....och dammsuga köket igen, för Bezzie har minsann mera päls som släpper. Ja dom andra med såklart.

Har du varit med om att det liksom hör till då man har städat att det då ska hända saker som gör att man får städa en gång till? Så var det för mig igår.  På kvällen då jag skulle ställa undan moppen osv efter att ha varit och städat en trappuppgång, kommer hem glad att det är fredag kväll, vad möter mig då? Jo, då har Bezzie varit i skafferiet igen och rivit upp ett helt paket med ris! Så halva paketet låg spritt över köksgolvet. Bara att ta fram sopen igen.............
Jag får nog samla mig och ta en rejäl omgång i skafferiet, flytta om så jag inte har något gott på nedre delen. Nu får det vara nog....


Så gott det doftar från lyktan. Tack Anna.

Nu kom Patrik hem, hungrig för ovanlighetens skull så nu kan jag inte sitta här o lata mig längre. Tror jag gör en wook idag. Med sesamolja och lite annat gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.