Translate

måndag 9 juli 2012

En lysande sockerskål

Wow vilken dag vi haft idag. Vaknade vid halv sju och var faktiskt förvånansvärt pigg. Full av energi tog vi itu med dagens sysslor och körde sedan racet.
Byggde en hundgård till Bezzie. Oj vad hon njuter av att få vara ute. Men det dråpliga är att då hon sitter i löplinan som vi haft på sistone så gör hon ingen tendens till att bita av repet, trots att hon skulle kunna göra det hur lätt som helst. Men direkt då hon kom in i hundgården så kom iden på att det borde finnas något hål att smita ut igenom. Inom loppet av en halv timme hade hon sökt av varenda maska i nätet och kollat ifall det fanns något rymningshål....men hon fann inget och la sig så för att sova en stund.
Sedan städade vi i ett förråd och sorterade och hängde upp saker på sin rätta plats, eldade skräp och plockade o städade. Rensade den lilla rabatten och planterade första blomman, en iris,  nere vid bryggan.
Lunch ute i solen hann vi också med men framåt kvällen öppnade sig himmelen igen. Har ramlat ner ett antal millimetrar regn idag med.
Ja det vill till att nyttja tiden mellan skurarna.
Nu lyssnar vi på väderleksrapporten på radion. Har ju ingen teve här i stugan så det blir mera radio istället. Är faktiskt rätt så avkopplande tycker jag. Och just väderleksrapporten vid tjugotiden är något speciellt att lyssna på, alla dessa uddar och skär som finns. Som man  hör men som man aldrig har varit på. Jo några, vi har ju åkt lite ute i Sankt Annas Skärgård och så nere i  Östkusten utanför Oscarshamn förstås.

Här i Småland har vi fått mängder av vatten senaste dygnen. Men den här trakten har klarat sig rätt så bra.  Nog lider man med alla då man hör om vattenfyllda källare och förstörda husgrunder och trädgårdar. Usch, måtte man slippa det.

På den lilla hyllan här i stugan brinner ett ljus i den vackra sockerskålen som jag köpte på loppisen i helgen.

Visst är det en mysig ide´så säg. Tyvärr har jag inte kommit på den iden själv, såg hos en kompis flera små ljus i kaffekoppar. Så vackert.


Nu är det dags att gå kvällsrundan med hundarna och sedan tror jag visst att vi ska sova några timmar.
I morgon är det förhoppningsvis en ny dag med nya möjligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.