Translate

måndag 30 juli 2012

Ugglor i mossen!

Mycket ska man vara med om. Ja, idag var jag då med om något jag aldrig tidigare varit, helt klart.
Jag kommer fram till ett hus som vi tittar till med jämna mellanrum.
Då jag står framför huset slås jag av tanken att gardinen ser annorlunda ut i köksfönstret än den gjorde senast jag var där. I nästa sekund ser jag en uggla, i fönstret!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jo, det är sant. Där sitter en uggla. Nu går det hundraelva tankar i huvudet, är det en låtsasuggla i fönstret? Varför sitter den där? Är det en riktig uggla?
Jag går närmare och ja visst, då flyger den iväg till nästa fönster i köket!!!!!!!!!!!
Ja men hallå. Den måste ha ramlat ner i skorstenen tror vi.
Hur som helst så går jag in och ovan vid ugglor som jag är så tar jag på mig huvan på min jacka för att skyla mig lite och kanske inte skrämma den så. Tänk om den är arg och vill angripa mig?
Jag går ut i köket, stänger dörren bakom mig och går fram till fönstret där den nyss satt. Öppnar fönstren och så säger jag med vänlig röst:
-Varsågod, nu får du gärna flyga ut!.
Men då jag tittar bort i andra sidan av köket sitter den vid diskbänken och sover! Ja i alla fall satt den med ögonen slutna. Sover den då? Ja, inte vet jag.
Jag gick i alla fall väldigt nära och pratade lite med den, fick inte svar av denna varelse heller, men den såg inte ut att ha någon brådska därifrån.
Ja, jag fick faktiskt ta till sopborsten sedan och peta lite på den så den kvicknade till och kom på att jag var där. Och då kom den på att den kanske skulle ta och flyga igen och vips, med majestätiska vingslag flög den ut genom det öppna fönstret, ut i friheten och ut över nejden!
Ha så häftigt.
Det kanske inte var lika häftigt att ta hand om det den lämnat efter sig...Hm. Bland annat så kunde jag inte förstå varför det var så mycket fjädrar vid ytterdörren, en annan typ av fjädrar, nästan som om den fastnat i något och fjärdrar dragits av honom?!! Men då får jag se. Ha ha, vid dörren uppe på väggen sitter en uppstoppad fågel på en pinne................den ser lite lustig ut. Ja för att vara ärlig så ser den faktiskt väldigt underlig ut.
Jag tar ner den lilla pippin från väggen och ser hur ugglan har plockat den på dun i nacken! ha ha, han gillade visst inte denna lilla fågel.
Dessbättre hade han inte gett sig på fiskmåsen i rummet intill i alla fall.....
Ja käre värld så tokigt det kan bli.


Nog ser det ut som ugglan sitter och sover här, eller?

Ja ja, nu är den ute i det fria i alla fall. Och säkert glad och lycklig för det. Måntro om den aktar sig för skorstenar i fortsättningen, vi ska nog kolla igen om gallret inte är på plats uppe på skorstenen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.