Translate

fredag 20 juli 2012

Orsayran

Måste få berätta om en häftig kväll i Orsa. Vi var där i onsdags kväll. Under eftermiddagen öste regnet ner och på OrsaYran sker mycket utomhus. Men tänk att strax innan det skulle dra igång så sken det upp och kom inte en endaste regndroppe på hela kvällen! Fantastiskt.
Ute på gator och i gränder och gathörn stod det musikanter och spelade o sjöng. Och vi kom in på en servering där vi hörde fiolspelande folk. Så vi hamnade helt perfekt bredvid ett gäng spelande musikanter bla Olle Moreus. Det var ett tiotal fioler, kontrabas och dragspel. Och det var bara helt fantastiskt.
Så skön stämning och så vackert så jag nästan grät. Bästa "konserten" jag varit på länge. Så spontant och mysigt. En börjar drilla lite på fiolen och snart stämmer alla i och det ljuder underbara toner i lokalen.
Ett minne för livet, verkligen. TACK säger jag.

Under resans gång vidare norrut igår stannade vi till i Sveg på DollarStore! Har blivit lite tradition att stanna till där och småhandla lite, sånt man inte visste att man behöver! Jättefina grattiskort, roliga ljus, servetter och annat smått o gott.
I skrivande stund sitter jag hemma i sommarstugan hos mor o far. Det sprakar gott i vedspisen och är väl egentligen bara surströmmingen som saknas.
Solen sken i går då vi kom hit men i dag är det mulet och svala vindar. Inget regn i alla fall. Än så länge kanske jag ska säga.

Gott att få vara hemma några dagar. Att få träffa mor o far och vara lite tillsammans. Vi ska nog ut i växthuset här framöver och titta till tomatplantor som behövde plockas av lite blad osv. Finns alltid något att sätta händerna i. Bredvid mig på soffan ligger Moa och tuggar på ett gott hundben. Zelma sover. Underligt hur mycket en hund kan sova. Hundarna är som barn ofta är, väldigt olika även om dom är släkt. Zelma älskar ju vatten och i går då vi rastade lite längs vägarna fann vi en bäck med gott vatten i. Där trampade Zelma rakt ut i vattnet och stog och drack och njöt, plaskade runt lite och drack uppströms. Medans Moa står försiktigt och balanserar på en sten bredvid för att inte bli blöt om tassarna. Ja, dom är roliga , de små liven.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.