Translate

lördag 7 juli 2012

Semester dag

Vilken härlig dag vi har haft idag. Helt underbart.
Började dagen med att åka på Loppis i Sunhult, en loppis som har varit i 39 år och vi har aldrig varit där tidigare. Men bättre sent än aldrig.
Mellan klockan sju och åtta får man gå runt och titta på allt som  ska säljas och klockan åtta blåser dom i tutan och alla rusar till det dom vill köpa. Eller så har man redan satt sig på ex en stol som man vill köpa. Så går det runt flera människor i hatt och tar betalt. Sedan är det bara att buda och handla. Skulle det vara så att det är flera människor om en sak så blir det budgivning dom mellan....
Här köpte jag två tavlor och två assietter i gammal stil och av fint märke. För totalt trettio kronor.
Så åkte vi vidare till Aneby där vi åt räkmacka på fiket.
Vidare till Bälaryd där vi  fick uppleva ännu en loppis som tydligen även här har funnits i många år. Tur att man har barn som talar om vad som händer i bygden då man själv inte är så uppdaterad.
Här fick man gå runt på avstånd och spana in över alla borden som var överfyllda med prylar. Ett snitselband är draget runt hela området så ingen får gå in .........................förrän en kille säger till......................och folk rusar över banden och in till det bord dom har siktat in sig på. Samma system här att buda och handla för glatta livet... Vilket roligt fenomen.
Här inhandlade jag en mattpiska, två fina mattallrikar från Gustafsberg, fem desserttallrikar från England, en liten lykta, fyra tomtar ( som jag sparar på och som normalt kostar runt 80 kr styck), en sockerskål från Rörstrand  för den totala summan av 110 kronor!!!! Inte dåligt va ?
Trots att jag gav mer än dom sa någon gång. Jag jämnade av uppåt snäll som jag är!

Efter denna trevliga tripp åkte vi ut med båten och tog en tur i kanalen. Har inte åkt i den på säkert tio år så det var fantastiskt mysigt att få återuppleva det. Denna kanal åkte vi ofta i då barnen var små....så det kom många roliga minnen för oss då vi åkte framåt där.
Denna gång hade vi tre hundar med oss, premiärtur för Moa på sjön.  Dom njöt kan jag säga.


Den trolska kanalen med näckrosor och mysiga broar att ta sig under.

Dagen avslutades med fiske från  viken här, dock ingen fiskelycka. Trots regn. Men det gör inget. Det är så fridfullt att fiska så jag kan sitta och bara titta på flötet som guppar i vattnet och njuta.

Nu är grillen igång igen och vi ska snart äta middag / kvällsmat.

En alldeles fantastisk semesterdag. Tack för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.