Translate

söndag 22 juli 2012

Regnet kom ifatt oss....

Jo, minsann. Nu regnar det här också. Men vad gör väl det.
Vi fick en trevlig förmiddagspromenad genom byn där vi mötte ett par grannar och blev inbjudna på kaffe. Trevligt och mysigt att få träffa dom.
Så åkte Patrik o jag på "Antikt och Loppis", även detta en tradition då man är här hemma. Gjorde inga större fynd, faktiskt inte ett enda. Billigt o bra.
Till middag blev det idag Nävgröt och fläsk. Kul att få bjuda mor o far på något som dom aldrig smakat tidigare, dessutom en Värmländsk rätt. Vi köpte mjölet i Vansbro, Ica i Vansbro, där finns skrädmjölet som man ska ha till äkta Nävgröt. Gott och VÄLDIGT mättande.
I eftermiddags satte jag mig så och gick igenom gamla saker från min barndom. Leksaker, skolböcker och annat smått o gott. Och vet ni vad jag hittade bland sparade saker? Jo, mina pippi-skor! Mina favoritskor som jag hade så mycket runt fjärde klass. Och som jag sörjde så då jag växte ur dom.
Ha ha, dom är jättefula men helt underbara. Dom var jag såklart tvungen att spara.
Kolla ska du se................


Ofantligt fula men så fruktansvärt sköna. Helt slätslitna sulor men resåren på sidorna ännu i gott skick. Tala om kvalite`!!!!
Den gamla hunden har måntro sett sina bästa dagar, öronen har ramlat isär men han får ändå följa med hem.

Nu sitter vi här och njuter av det norrländska kvällsljuset. Vi närmar oss augusti månad som jag tycker är så mörk hemma i Småland. Beror nog på att hemma i Jämtland är det ännu ljusa kvällar långt fram. Detta ljus är helt fantastiskt.
Jag försöker lagra på mig lite extra ljus i kväll. Man vet inte när nästa tillfälle ges...........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.