Translate

onsdag 13 juni 2012

Vatten vatten, överallt vatten

Ja nu är det vatten som är temat tror jag. Jag har nämligen skurat de små stugorna  här ute i viken. Ryggspruta och rengöringsmedel och så springa till sjön o bära upp vatten i hinkar. Superdunderbra. Skiten bara rinner av väggar o foder. Husen blir som nya.
Så kom det nyss en riktig regnskur, regnet det bara öste ner, men bara en liten stund. Tillräckligt länge för att jag skulle springa ut i bilen o stänga dörrar som stod öppna och därigenom fick jag en dusch också.

Måste bara få berätta hur dumt jag bar mig åt tidigare idag. Har man inte att göra så kan man lätt skaffa sig....Jag skulle vara snäll och  hjälpa en kompis med att göra i ordning en tjälknöl, du vet en köttbit som man lagar till i ugnen över natten och sedan lägger i saltlag några timmar. Inget lustigt med det ,,,och det rullade på bra. Vid halv sju tiden i morse lade jag den i saltlagen och på med locket på hinken och ut på släpkärran med den. Ställde den som jag tyckte väldigt bra i ett hörn. Lastade vidare pappas trädgårdsmöbler, lite redskap o så som skulle ner till stugan. Tänkte att nu kan inget hända med hinken samtidigt som jag någonstans i bakhuvudet tänkte att tänk ifall den lyckas välta....????
Men stressad som man är så förtränger jag den tanken och rusar vidare. In o hämta hundar, ut med katten och så kör vi glada iväg.
Då vi så kommer fram till målet och jag går bakom släpkärran slås jag av förundran att handtaget på kärran är blött. En tanke far genom huvudet, har det regnat? Var det vattenpölar längs vägen? Nej, inget av detta stämmer in. Alltså vad kan det då vara. Ja jag hann tänka många tankar under dessa sekunder. Någonstans i bakhuvudet hade jag en aning vad det var...... och till slut når tanken ända fram, jag tar fingret mot handtaget och slickar på fingret....Jo visst är det salt!
Ja men att man aldrig lär sig att ta det lite lugnt då?
Då jag öppnade flaket stod hinken förvisso ännu upprätt så köttet var det ingen fara med, MEN hela släpkärran och dess innehåll hade fått sig en rejäl stänkare av saltlag!!
Ja, ska man då skratta eller gråta? Ja inte blir det bättre av att gråta. Pratade av mig med hundarna och tyckte synd om mig själv en stund, sedan var det bara att börja tvätta allt. Bra att vara nära sjön, skölja, bära och häva på vatten. Till Målviken och tvätta täckena i tvättmaskinen, täcken som vi har som emballage. Och så upp med kärran på lagårdsbacken och tvätta den  också. Rent o fräscht. Sånt man kan skratta åt sedan.

Ja ja, det var då i alla fall bra torkväder, solen sken så bra så flaket blev jättefin. Bara att gilla läget om man säger så.

Vad har annars hänt idag? Ja jag har varit i stan och hämtat dräneringsslang som ska grävas ner i diken på en åker i morgon. Kände mig riktigt nöjd med mig själv då jag förklarade för killarna på det företaget vad jag ville ha för rördelar etc, utan att ha någon fusklapp. Kul att se deras miner då dom undrade om jag visste vad jag ville ha,,,,om jag inte hade lista!? Bara för att jag är tjej, eller?

Så har vi tillbringat hela kvällen med att plantera fruktträden som jag köpte igår. Det blev fyra äppelträd och ett plommon träd.  Bla Åkerö Hassel, Transparant blanche , de som kallas för glasäpplen mfl. Jag ska lägga ut en bild i morgon så ni får se hur det blev.
Det var faktiskt lite kul att plantera träd. Hörde av svärfar att Patriks farfar o farmor då dom köpte gården 1947, gjorde samma sak. Dom planterade också träd, fast fler. Nu upprepas samma gärning.
Hoppas jag valt rätt träd och att dom ska få växa bra. Dom har fått en bra start, det regnade om vartannat då vi planterade och har kommit ett par skurar efteråt med så det kan nog bli bra.
Vi kom att känna oss lite som nybyggarna, som bryter nya marker och jobbar o sliter. Finns dessutom ett äppelträd sedan tidigare som heter Astrakan, och se det hade väl hon Kristina från Duvemåla.

Jag fick också hjälp igår att få fram en gammal stenmur som tydligen Patriks farmor anlade för många många år sedan.
Ja detta är verkligen spännande.

Tanken var ikväll att vi skulle grilla hamburgare utomhus, kändes som sommaren kom idag. Men se det blev en regnig kväll. Så det blev hamburgare på stekpannan i stället. Det var gott det med så nu är vi mätta o nöjda och sitter här vid skenet från sommarhimlen och ljuset från lyktan på bordet.
Vi sover nog gott i natt också känns det som.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.