Translate

tisdag 25 december 2012

Juldagen 2012

Lugn o ro i huset, hundarna vilar efter sen frukost, vi har just intagit kaffet efter sen frukost. Granen lyser, det sprakar gott i braskaminen, framför mig en vacker bukett tulpaner som vi fick till jul. En skön förmiddag med andra ord.

 
Hur var då julaftonen denna gång? Jo, den var väldigt trevlig och avslappnad. Vi var ju hos Oscar o Henrik och gänget där hela eftermiddagen och kvällen. Jättemysigt. Ett överflöd av mat och godsaker, många julklappar till de förväntansfulla barnen, tomten kom, ja allt var så lyckat det kan vara.
Själv tyckte jag att det var en ovanligt lugn julafton, Kanhända att det beror på att jag inte hade så många rätter jag skulle ha med mig till julbordet, heller inte många julklappar. Riktigt skönt faktiskt.
 
Tänk så gott vi har det. Man kan inte nog sätta värde på det känns det som. Hörde på nyheterna nu att det i ryssland har varit jättekallt, sibirien -60 grader!!! Massor med människor har fått köldskador och många har dött bara det senaste dygnet. Här i vårat land lider också många människor, av köld och hunger och ensamhet. Och så sitter vi här i ett överflöd av mat och värme.....Så olika det kan vara på vår jord.
I går hörde jag om en familj som för sjuttonde året i rad anordnar julmat och öppet hus för människor som inte har det så bra i, jag tror det var i Älmhult. Under dessa tre dagar har dom ungefär 300 gäster som dom ger mat och värme. Tänk om vi alla gjorde så bara för någon i vår närhet, då skulle ingen behöva frysa eller lida. Men så lätt är det väl inte.
Och nog kan det  anses lättare att göra någon sådan här insats under jul, kan man tycka ibland.
 
Fast häromdagen fick jag bevis för att det finns hjärtliga människor som gärna gör något för att hjälpa. En vän till mig hade tappat sin mobiltelefon och en kvinna som hittat den ringde till mig och undrade om jag visste vems telefon det var.Så kunde jag ge henne vännens adress och ringde vidare osv. Det hela slutade med att den här kvinnan åkte hem till min vän och lämnade in hennes mobil i brevinkastet. Hon var så glad att kunna hjälpa till . Det vill vi ha mera av i vårat samhälle, att vi hjälper varandra. Behöver inte alltid vara så stora ting eller jobbiga prestationer.
 
Nu ska jag försöka behålla julefriden och lugnet. Skulle egentligen behöva sätta oss på kontoret, fortsätta ta oss igenom flyttlådor och arkiverade pärmar osv. Men jag tror jag ska försöka unna mig en fridfull dag idag. Bara njuta av att vi har det så bra. Njuta av tulpanerna på vårat bord, njuta av granen som lyser så vackert, Helt enkelt göra som hundarna, vila och ta det lugnt.
Och kanske får vi några gäster i eftermiddag. Kanske....
God fortsättning önskar jag dig. Njut av dagen och lugnet om du har möjlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.