Translate

måndag 4 mars 2013

Idag badade hunden, inte jag

Idag har jag hållit mig borta från vattenpölarna. Tänker vänta med nästa bad.
Men i eftermiddags då jag var på promenad i skogen med mina hundar så fick den lilla Moa för sig att hon var jakt hund och minsann trodde att hon skulle driva. Så hon sprang ifrån mig skällande lycklig o glad. Jag var i telefon samtidigt så jag kunde inte locka henne till mig. Vet att det inte alls är smart att prata i telefon, då är jag ju totalt ointressant för dom. Men hon brukar inte försvinna från mig länge.
Men se idag tog hon en rejäl sväng. Efter en timmes väntan började jag nästan klättra på väggarna, kan få för mig att hon möter vildsvin eller räv eller en stor örn.....usch, hemska tanke. Hon är ju inte så stor.
Ja det hela slutade med att Patrik åkte småvägarna runt här på vägs hem och minsann fick han syn på henne. Hon sprang glatt till honom och då han ringde så hörde jag henne pipa och gnälla för fullt , så glad var hon. Hon hade då lyckats hitta något nice att smaska på tror vi för hon luktade inte speciellt bra.
Så då blev det hon som fick bada idag. Ofrivilligt också det.

Nu ligger hon här i soffan och gosar och myser med blöta öron. Trots att hon inte har så tjock päls så tar det tid att torka helt.
Ja, hon hade säkert hittat hem, det vill jag tro. Men det är så läskigt då man inte vet var dom tar vägen. Jag vill veta var jag har dom.

I morgon ska jag starta dagen tidigt, runt fem, med att skjutsa ett par av våra förare. Så då blir det en biltur i ottan. Så ikväll ska jag krypa ner i bingen tidigt. Sov så gott. Och dröm sött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.