Translate

tisdag 21 februari 2012

Känns som våren är här

Wow, vilken dag. Snön smälter, vattnet rinner i bäckar på vägarna här, fåglarna kvittrar som om det vore vår! MEN det är väl lite tidigt än att känna vårkänslor. Kanske? Men varför inte, kan väl njuta länge av våren och vad den har med sig. Solens strålar är i alla fall betydligt skönare nu än bara för ett par veckor sedan, så ut och njut. Då jag åkte till stan förut satt folk på balkonger och trappor och njöt. Gott. Visst är det väl så att människor har lite lättare för att skratta och nog blir dom lite gladare då solen börjar bli varmare?

Något som inte alls är roligt är att vi nu har nästa begravning att ladda för. Den fjärde på fyra månader! För en vecka sedan fick vår goa vän Åke G sluta sina dagar här på jorden. Åke, lilla Åke. En helt underbar människa. Såååå många härliga och roliga minnen vi har från honom. Ja, vi kommer aldrig att glömma honom. För hans underbara sätt och personlighet men också för hans stora förmåga att visa kärlek. Han var vår jaktkamrat i laget, många stunder har vi haft tillsammans vid kaffeborden osv. Vid ett tillfälle då vi jagade älg och hans älskade hund hade skött sig exemplariskt så sa Åke: "Nu har du varit duktig Luttan, nu måste du få lite kärlek också, och lite gott"     ....... Och så tog han fram en ny förpackning med fin skinka ur byxfickan och gav hunden. Inte tal om någon billig skinka som gått ut i datum där inte, nej det skulle vara fint och rejält.
Det där då han sa: -du behöver lite kärlek också-  det har satt sig hos mig. Det har faktiskt blivit till ett talesätt för mig. Ofta då jag låter hundarna exempelvis sitta med i tv soffan, eller ligga i sängen, så är min kommentar på Patriks frågande ansiktsuttryck: -lite kärlek måste dom ha också , som Åke sa-....
   Många är de glada minnen vi har från honom. Tex då han kommer ut för att vara med och jaga men i all hast har glömt byta skor till stövlar och istället kommer i sina innetofflor! Men se, sa Åke, har jag glömt att byta skor. Så var det inte mer med det. Inga problem i det inte.
Ja, vi kommer att sakna dig Åke. Men vi kommer ALDRIG att glömma dig, det är då helt klart. Och nog var du en stilig karl, som en kompis till mig sa, även då du fyllt åttio år! Sänder dig en kram i din himmel Åke.........................och tack för allt. Nu får vi sköta vår viltåker själv i år....och klara oss utan dina råd och din stora erfarenhet i jaktmarkerna.

Jaha, sorg och glädje , om vartannat, så är väl tydligen livets mening. Men störst är kärleken som det står skrivet. Och minnet av kärleken , den består.

Idag har jag firat Patrik med kaffe på sängen. Och budapesttårtan. Blev han glad då? Ja självklart. Han blir faktiskt alltid glad för en kaffetår i sängen och det är klart att en god tårta gör ju inte saken sämre. Ikväll blir det morotssoppa med ädelostsmak och bröd tillsammans med mina kära svärföräldrar.  Och så tårta till kaffet förstås.
Ha en bra kväll alla vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.