Translate

fredag 3 februari 2012

Ännu en begravning

Usch vad jag känner mig dyster. Ny fredag med ännu en begravning, den andra i år! Nu får det räcka känns det som.
Jag hoppas att den här stunden i kyrkan idag blir ett ljust minne för oss alla, att vi kan fokusera på den goa killen han var då han levde hos oss. Och jag hoppas att det är varmt i kyrkan! För ute är det -15 grader och det är ju kallt för att vara Småland. Å fryser man så blir det ännu jobbigare tycker jag.

Så närmar sig helgen och då ska det göras som inte har hunnits med i veckan har jag en känsla av. Så den rullar nog på den med.

Hundpromenaderna går rätt fort nu. Så kallt om tassarna så dom vill fort komma in igen i värmen. Eller också är det matte som fryser om näsan, kan vara så också! Det är verkligen Rysslands-kyla...

Måste få berätta en rolig episod som min mamma berättade för mig häromdagen. Det var min morfar Oscar och mormor Alma som skulle ut o resa, till Stockholm. Detta utspelade sig någon gång på femtiotalet. Morfar Oscar var väl inte ute och åkte tåg så ofta , så det var en stor händelse för honom och mormor.
Taxin som skulle hämta dom blev sen, då taxichauffören hade försovit sig! Det ledde till att tåget i Älgarås stod och väntade för att dom skulle få åka med! Då sa Konduktören:
- Det måste vara fint folk som ska till Stockholm idag då vi till och med står här och väntar!
Då Oscar o Alma så småningom kom till huvudstaden utbrast morfar glatt:
- Titta, dom har till och med hissat flaggan för oss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha ha.

Jag träffade aldrig min morfar men jag kan se min mormor framför mig hur hon skrattar åt hans dråpliga utfall. Kanske har hon berättat detta för mig också , inte alls omöjligt , men det minns jag inte. Det blev många mysiga berättelser på mormors arm då jag var barn. Härliga minnen.

Önskar er alla en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.