Translate

torsdag 16 februari 2012

Vem är tomten på fotot?

Satt o bläddrade i mitt allra första fotoalbum igår. Vilken skatt att få minnas tillbaka på en lycklig barndom. Många härliga minnen och händelser. Många goa dofter som jag ännu minns- det är fantastiskt tycker jag att man kan minnas lukter så starkt.

En av bilderna jag fann var från tidig skolålder. Jag ser Anna, Mats, Ingvar och LarsChrister. Men vem är tomten? Och hon som sitter till vänster i bild? Någon som kan hjälpa mig?


Och vad gör vi? Känns som det skulle kunna vara något julspel? Eller tar tomten ett fotbad?
Haha. Hoppas någon jag känner ser detta och kan komma med tips.
I bakgrunden på bilden står den gamla Rull-band- spelaren, den där som Georg satte igång då vi skulle lyssna på tex olika fåglar. Eller alla gånger då vi fick lyssna till Stig Grybes monolog om Fågelskådaren! Har ni hört den? Den ni vet där han pratar om hur det är " att vara fågelskådare, att man kan börja med uppstoppade fåglar, dom sitter ju stilla! Och sedan gå över på höns o anker o de............."!!!!
Ha ha , jag skrattar vid bara minnet!Om jag inte missminner mig så fick vi lyssna till denna dråpliga berättelse i bland som belöning då vi jobbat bra.
Och tänk stencilerna som vi fick, dom som luktade otroligt stark sprit! Var ju så man blev drogad! Starkare än de starkaste spritpennor...Minns ni?
Åh vad rik jag är som har så många härliga minnen. Gäller att plocka fram dom ibland ur gömmorna.

Började dagen med att göra matsäck till Patrik idag kl fem. Och körde ut honom till en bil som väntade för vidare transport till trailern för att köra en skogsmaskin till nytt objekt. Sedan ska han flytta en därifrån till ett annat. Där jag ska hämta honom. Taxi dag alltså.
Lyssnade lite på Jönköpingsradion på morgonen och kan göra ett förtydligande. En av tjejerna i studion hade visst problem att ta sig till jobbet idag då bildörrarna på hennes bil frusit. Hon klättrade visst genom bakdörrarna,,,,,så var du i närheten av Radio Jönköping idag på morgonen och såg någon som kröp ut genom bilen så var det hon!
Och att den frös var ju inte konstigt. Då jag körde ut Patrik var det sjutton grader kallt!

Nu ska jag se vad dom har att säga till sitt försvar, de som tyckte att alla skulle ta vaccination mot Svininfluensa. Och istället åkte på den grymma Narkolepsi sjukdomen! Helt otroligt att inte ha större kunskap innan man ger en sådan massvaccination. Vad jag förstår så har det ju förstört livet för många barn och ungdomar. Skrämmande. Hoppas verkligen att myndigheterna lär av detta så det aldrig händer igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.