Translate

söndag 5 februari 2012

Vinterbad!

Nej Fy, inte för min del! Läste i Expressen om SM i vinterbad i Skellefteå. -30 i luften och 0,5 i vattnet! Åh, jag fryser till is vid bara tanken på att frivilligt gå i. Jag som kan tycka det är kallt mitt i sommaren. Varför i allsin dar får folk för sig att detta är härligt, eller bra. eller roligt eller vad det nu är som spårrar dom..... TUR DET ÄR FRIVILLIGT SÄGER JAG.

Jag kan minnas ett ofrivilligt bad som jag gjorde en gång i min barndom. Det måste  ha varit på hösten eller möjligen våren. Jag hade min tjocka röda täckjacka på mig minns jag. Vi var uppe i skogen i en lada för att hämta hem hö till grannens djur och jag fick följa med. Jag och mina två kompisar skulle fördriva tiden medans  han lastade på höet på vagnen och vad kan man då hitta på där i skogen? Jo, såklart kan man ta och leka en lek och gå balansgång på stenarna i bäcken! Självklart.
Sagt och gjort, det gjorde vi. Vi balanserade på de hala stenarna och frågan var såklart bara vem som först skulle ramla i?
Det blev JAG.  Jag landade raklång i bäcken och helt plötsligt vägde den tidigare så tjocka och varma jackan flera kg mer......
Hem resan minns jag inget av, men jag minns tydligt då jag kom hem och tyckte det hela var pinsamt. Jag försökte smyga mig in utan att mina föräldrar skulle förstå vad jag gjort. Men såklart blev jag snabbt avslöjad då vattnet rann efter mig...... Hm!
När jag tänker efter närmare så kanske det är just därför jag inte är så förtjust i att bada. Ja så är det nog. Så har vi löst den gåtan.

Nu är det snart lunch tid här och graderna ändras succesivt timme för timme. "Bara" -9,5 ute nu!
I morse då jag gick ut med hundarna blev det dock en snabb promenad. Valpen har ju inte så mycket päls ännu så hon kommer snabbt i darrning. Katten tyckte också det var kallt, han klättrade upp på grindstolpen och satt med sina tassar i luften för att hålla värmen.
För tillfället ser köksgolvet mest ut som golvet i en vedbod. Ja, det kanske var att ta i. Men vi eldar i öppna spisen i köket och Moa har fått för sig att det är fruktansvärt roligt att bita sönder vedträn. Det är bark på hela köksgolvet.....Hi hi. Billig leksak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.