Translate

onsdag 3 april 2013

Kristallvita svanar.

Vilket fantastiskt väder vi har. Kallt men vackert. Idag tog jag en snabb tur på isen och pimplade aborre med vännen Mikael. Ja, jag fick såklart en jättebra kurs i hur det hela ska gå till också. Och det av en mästare, På den stunden jag fick upp fyra små aborrar fick han upp trettio!!!!Men som jag sa, det är väl underbart att man inte är bäst på allt utan hela tiden hittar nya saker att lära sig, eller hur?

Då vi stod där på isen kom ett gäng kristallvita svanar och flög över oss, så underbart vackra mot den klarblåa himlen.

Ja, så nu har vi precis ätit stekt aborre till middag. Inte dumt alls. Får nog ta och jobba på att bli en bättre fiskare nu då jag har så nära till sjön.

Så fick jag samtal från en läkare på onkologen i Jönköping i eftermiddags. En underbar läkare som verkligen tog sig tid och lyssnade till mina frågor. Ja, jag har träffat honom vid något besök tidigare tror jag.
Han förklarade i alla fall att dessa problem med domnade fingrar nattetid kan vara åldersrelaterat!!! Och ja , jag blir ju tack och lov allt äldre jag med. Så det behövde väl inte vara något underligt. Nerven som går till lillfingret och ringfingret kommer från halsryggkotorna eller vad det heter och ligger tajt till från början men det blir ju inte bättre med åren. Och det blir ju än tajtare då jag ligger ner såklart, därav att det domnar mera på natten än på dagen. Så det är en ganska vanlig åkomma ju äldre man blir.
Men för att utesluta att det inte är någon cancer som bråkar med mig så ville han att vi gör en sådan där kamera"röntgen" av skelettet. Så han fixar remiss och jag väntar och så tar vi det en dag i vår.
Kanonskönt då läkare lyssnar på en och tar sig tid. Känner mig tacksam att de tar sig tid. Det är ju inte självklart, jag hör så knasiga historier ibland så man kan bli mörkrädd.

Idag mår Zelma bra också. Hon stukade sitt ena ben i går och haltade rejält under kvällen. Men se idag var hon sitt vanliga jag igen. Och då blir jag sååå glad jag med.

Nu ska jag ta och släppa in katten, han vill väl in och äta lite mat och vila lite innan han tar nästa musjakt här på gården. Önskar dig en trevlig kväll. En onsdag kväll. Kanske en unik onsdag kväll......eller kanske en helt vanlig onsdag kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.