Translate

tisdag 16 april 2013

Mot alla odds

Så fascinerande att följa dessa människor på deras månadslånga promenad i Nicaragua, programmet Mot alla odds. Jag blir så rörd. Hur de hjälper varandra och hur dom bara orkar med. Jag hade inte klarat det, inte en chans. Jag hade fått värmeslag första dagen tror jag.
Dessa människor har kommit längre i tanken och handling än vad många människor någonsin gör under hela sin levnad. Fantastiskt.

Ja hur är det här då? Jo, det är full fart kan man säga. Snickaren kom igår så här är det fullt ös nu. Idag har vi lastat av brädor, jag var och hämtade ett lass med plintar och annat till altanbygget, plockat här utanför etc etc.


 
Här är det utmärkt var plintar till altanen kan komma att stå. Mycket att tänka på, tur att det finns de som kan sådant här, jag är helt novis i detta.

 
Här har gaveln på huset klätts med isolering. Otroligt vilken skillnad ett hus blir då det blir i annan färg. En gång i tiden var huset grått, liknar nästan detta lite tror jag minsann.


 
Jaha, så har jag fyllt cykelkärran med diverse skräp. Så skönt att få hålla efter skräpet löpande, dessutom gäller det att hålla efter spiken i gräs o grus så inte hundar och andra ska kliva på dom. Nu gäller det bara att transportera kärran utan att tappa hela lasset, vilket har hänt förr.... Hm,
 
Ja, det känns som bloggen nu mera blir en form av byggdagbok.
 
Men jag måste få ge några reflektioner över senaste dygnets händelser. Eller en i raden av elände.
 
Vad ruskigt det är med bomberna i Boston. Vilken otäck värld vi lever i. Det är så underligt tycker jag då sådant här händer. Tex då elfte september dådet inträffade så tänkte man att det var det grymmaste och det sista människor skulle kunna ta sig för- Så blev det dådet i Norge, med all tragedi det innebar . Än en gång stod man förstummad och snopen av vad människan kan göra.
Så tänker man att nu kan det väl i alla fall inte hända något värre, eller så illa igen.... Men JO, det finns flera sätt. Helt uppenbart.
Är nog så illa att det är att inse att så länge människor finns så kommer också dessa eländiga tragedier att fortsätta. Tragiskt eller hur? Tänk om inte ondskan fanns, vilken härlig värld vi skulle kunna ha då. Om inte elakheten fanns, om inte oron fanns,,, ja tänk om allt bara vore gott och bra.
Men vi får försöka krympa vår värld, du och jag. Jag blir ibland så trött av att höra om allt elände som händer. Jag vill bara stänga av.
Vi får försöka göra något gott för de människor vi möter, i de situationer vi kommer. I vår närmiljö. Vi kan inte ändra på hela världen men vi kan vara med och påverka och göra något bra. Och en liten bra händelse för en människa kan ju göra så mycket för den och ge vidare ringar på vattnet till andra.
Nu stänger jag av nyheterna, nu vill jag inte höra mera idag.
Nu ska jag diska, ta en skön dusch och sedan ska jag sova.
I morgon hoppas jag vakna upp till en ny dag med nya positiva möjligheter.
Sov så gott.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.