Translate

fredag 12 april 2013

Men se det snöade igen

Jo minsann. På morgonen och även under förmiddagen kom det lite mera snöflingor nerseglande från skyn. Men nu har de bytts ut till regn. Måntro om man snart ska få känna doften av blöt jord och se en natur som sakta vaknar till liv igen efter en lång tids dvala.
Småfåglarna var helt nippriga på morgonen vid fågelbordet. Dom var inte galna i maten enbart utan dom hade uppenbarligen fått upp ögonen för varandra också!  Så nu händer det helt klart mycket.
I går ringde en kompis o berättade hur han kommit i skogen och sett ett dött kid. Rågeten hade väl som sista utväg kastat sitt kid, det låg i sin lilla säck.... Så tragiskt. Ja, dom har haft en tuff vinter och framför allt en tuff vår så här långt.
Vi ser det även på vildsvinen som är så magra och bökar och gräver på de mest underliga ställena och tiderna på dygnet. Dom längtar nog också efter sol och värme.

Själv gjorde jag en stor skål med fruktsallad i går. Tyvärr var apelsinerna lite torra nu så jag fick hälla på lite juice för att safta till det hela.

 
Visst ser det gott ut? Det var det kan jag säga.
 
Så var jag till min härliga frisör Frida igår som klippte mig rejält. Sååå skönt. Tänk att det alltid ska bli så att jag dröjer för länge mellan klippningarna. Så helt plötsligt en dag så är det bara akut för långt och jag kan inte låta bli utan klipper min lugg själv. Så det är alltid det första jag får börja med då jag kommer dit, att be om ursäkt för den lustigt klippta luggen.
Frida fixade till håret bra i alla fall, även luggen. Lite busig frisyr, precis som jag känner för att vara nu då våren närmar sig. Lite lagom busig.
 
Idag har jag förstått att min lilla Moa är på gång att löpa också. Det märks inte minst på humöret. Hon är jätteretlig och irriterad! Precis som en annan kunde vara på den tiden då det begav sig. Ha ha.
 
I eftermiddag har vi haft arbetslplatsträff med våra härliga anställda. Ett härligt gäng vi har förmånen att få ha omkring oss. Idag bjöd jag på frukt och kaffe och ett par småkakor. Gissa vad som gick hem bäst? Jo, kakorna såklart! Men det var väl värt ett försök i alla fall. Jag borde bli mycket bättre på att äta frukt, varför jag inte dras till den skålen förstår jag inte. Jag tycker egentligen det är jättegott, ändå blir det inte varje dag.
Slöhet eller vad....
 
Vad ska då hända i helgen? Ja, vi lär förbereda så gott vi kan inför måndagen då snickaren anländer hit och vi drar igång på allvar utvändigt på huset. Jag ska försöka lägga ut bilder här löpande så du kan följa oss framåt. Får se vad han säger då jag berättar att vi redan har ändrat oss från den ritning han fick för ett par veckor sedan. Men han är nog rätt så härdad vid det här laget, vi ändrade oss en flera gånger under inomhusrenoveringen i höstas också. Den som lever får se.
 
Nu närmar sig fredags kvällen och vi ska äta lite fredags gott jag och maken. Blir nog en brasa i kaminen och kanske ser vi LetsDance på tv. Har inte tyckt det varit så roligt tidigare år som jag gör i år, vet inte varför.  

Önskar dig en trevlig helg. Kom ihåg, efter regn kommer alltid solsken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.