Translate

söndag 25 december 2011

God fortsättning alla vänner

Så är juldagen här. God fortsättning önskar jag er alla. Hoppas ni hade en skön och inte stressig julafton.

Vi fick en bra dag tillsammans med en del av släkten vår. Åt mat så vi var proppmätta, ris a la malta och godis och tårta på det. Inte vettigt vad bra man har det.
Vi lekte tillsammans julklappsleken och alla fick visa på generositet eller girighet, vilket man kände för. Alltig lika roligt.


Kvällen tillbringade vi  här hemma med killarna och delade julklappar i flera timmar. Att det är så roligt med rim, så spännande att se om man kan lista ut vad det är man har i paketen. Vi höll på i flera timmar då vi tog ett i taget o läste och funderade....
Fick en jättefin bunden bok av Oscar o Henrik med bilder från deras bröllopsdag, SÅÅÅÅÅ glad är jag för den. Ett vackert minne för livet från en underbar dag.
Tack att ni ville vara här hemma hos oss.....

Denna julafton blev inte lik någon annan. Livet gjorde sig påmint tydligt.
Mitt på dagen fick Patriks kusin Marie slippa från lidande och vånda och somna in.
Så svårt att förstå att hon inte är här hos oss längre, hon har alltid varit en mittpunkt och en glad livsgnista i släkten så länge jag har varit med. Men sedan en tid tillbaka har livets gnista sakta lämnat henne och det fanns ingen återvändo.
Jag önskar av hela mitt hjärta att ni som stod vid hennes sida, låg vid hennes säng dagar och nätter, ni som vakat vid hennes sida och försökt inge henne ett lugn, att ni känner ro och frid nu. Självklart en fruktansvärd tomhet och saknad efter allas vår Marie. Men hon behöver inte lida mera nu. Och ni som har funnits hos henne har verkligen gjort allt för henne.  Nu får ni förhoppningsvis slappna av och vila och samla nya krafter för att orka vidare.
Julafton har för alltid fått en annan betydelse för oss alla, en annan innebörd. Vi kommer att minnas Marie med glädje och tacksamhet. Tacksamhet att fått vara en i hennes släkt.
Tack Marie för alla fina tal du hållit, alla gånger du har läst högt för oss då vi varit samlade, alla dikter och sånger du läst för oss. DET kommer jag alltid att minnas. Och vi kommer alltid att tänka på dig då vi har sjungit första versen för någon som fyller år, o väntar på att du ska klämma i på den andra versen.
Tack Marie. Nu får du vila och behöver inte vara rädd mer.

Och tillsammans får vi kämpa vidare. Tur att vi inte är lämnade ensamma utan har varandra.
Mycket att vara tacksamma för alltså.

Önskar er nu en bra dag. Hoppas ni får vila och njuta av julens stillhet och ro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.