Translate

måndag 12 december 2011

SJ, en summering

Jaha, så är vi hemma välbehållna efter en rolig helg i Stockholm. Och jag får glatt tala om att tågen fungerade och höll tom tiden. Vi hade en jätterolig helg och det var så skönt att komma hemifrån en liten sväng.
På lördagen var vi på en av nordens största hundmässor. 8500 hundar fanns det där, lördagen fick ett besöksrekord på 15000 personer så vi var inte ensamma....
Det var tävlingar och underhållande visningar av hundar, bla en hundparad med 150 olika sorters hundar. Intressanta intervjuer och mycket annat. Och såklart hängde jag stor del av dagen vid utställningsringen där Cavaliererna gick runt. Ja, jag blev faktiskt lite sugen att ta med mina vovvar på utställning med. Kanske man skulle försöka sig på det i vår.

Måste bara få berätta om söndagens dråpliga företeelse. Vi tyckte vi var smarta och tog med oss vår packning till stationen på förmiddagen, för att spara tid och istället kunna gå och handla julklappar och strosa runt i stan.
En ide´som visade sig aningen problematisk då vi kom till stationen och glada gick fram mot de nyligen renoverade förvaringsboxarna. Med 60 kronor i guldmynt redo och tanken att snabbt slänga in resväskan .........Men där var det stopp och ett smärre kaos! Alla stora förvaringsboxar var upptagna! Folk stod och köade för att få ett skåp! Jamen, hallå. Var det så extremt mycket folk eller har SJ än en gång lyckats att förminska sitt utbud på mindre yta dessutom, än en gång? Och alla människor var lika förvirrade och frågande hur detta skulle gå till. Fanns ju inget kösystem utan alla vallade runt och frågade varandra hur detta fungerade. Och ingen visste mer än någon annan.
Jag sprang upp då jag tänkte att det kanske fanns kvar några boxar där. Jo, det fanns det , men det var fullt och kö till dom med!!!
Tillbaka ner i förvirringens folkhav, strosade runt och försökte hitta på en lösning.
Jo, visst, lösningen kom. Vi hittade ett fack som var för litet för att rymma hela resväskan, men däri packade vi helt enkelt in allt från resväskans innnehåll...direkt i skåpet. Och kvar hade vi en resväska på hjul som vi kunde lägga inhandlade julklappar i! Fiffigt va?
I kaoset ropade någon kvinna hur man betalar? Ja, till svar blev det att du måste ha tio kronor eller femmor. För några människor var frustrerade då växlingsautomaten inte fungerade.......... Så den kvinnan gick i väg för att växla in pengar någon annanstans.
Ett annat par hade lyckats få in sin packning i ett skåp men betalningsstationen tog bara 50 av de 60 kronorna och då de skulle göra om det verkade det som stationen hade svalt deras pengar utan att de kunde låsa!!!! Frustration var milt uttryckt. Vi gav dom en tia till och dom kämpade på samtidigt som vi packade ur vår väska. Och till slut trillade sista pengen ner och även dom hade lyckats låsa och få ut en kod för att kunna öppna senare. YES!


Vi funderade faktiskt en stund på om vi skulle göra som vår Oscar gjorde en gång. Ta på oss allt som var i väskan! Följande hände för några år sedan:
Oscar skulle resa med flyg från Malmö till Stockholm men det blev stopp i  incheckningen då han hade för mycket handbagage. Stressigt o väskan full med attiraljer då han varit och träningsbakat inför tävlingen i bakning.
Sagt o gjort, handlingskraftig som han är så sprang han in på toaletten där han först började slänga det som gick, men de få papper han kunde avvara gjorde ju inget på vikten. Så han tog helt enkelt på sig alla kläder, flera par jeans, tröjor, halsdukar, bagarrocken, mössan, bagarmössan, receptpärmen innanför jackan, osv. Ja, ser ni honom framför er nu. En påpackad stressad varm yngling?
Då han kom fram till incheckningen tittade dom bara på honom och undrade hur han hade burit sig åt för att få en så lätt väska?!!!! Han fick gå igenom och innan han gick ombord tog han av sig allt det extra och packade det tillbaka i väskan! Hade ju blivit lite väl varmt omord annars.

Ja, vi tyckte väl att detta sätt att nyttja skåpet var bättre än att klä på oss allt. Jag får tvätta kläderna istället nu för dom känns inte så fräscha efter att ha legat där i skåpet. Men det är ju världsligt, eller hur.
Ja, lycka till alla ni som ska ut o resa. Och glöm inte att ta med er fantasin och handlingskraften i bagaget, den är bra att ha. Ha ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.