Translate

onsdag 11 januari 2012

Tomteboda

Ny dag med nya möjligheter. Och kanske en lugnare dag?
Skall förklara mitt utspel igår då jag skrev att tomten finns! Jo, det är sant...
I november förra året anordnade ju vi här i Adelöv julmarknad med för året en nyhet, ett tomtehus. Där barnen fick lämna önskelistor till tomten.
Vi fick in närmare hundratalet listor och eftersom jag lovat barnen att skicka dom till tomten så gjorde jag såklart det. Till tomten i Tomteboda..... Och igår morgon ringde så brevbäraren och sa att hon hade problem, många problem o undrade om jag kunde hjälpa henne! Hon förklarade då att hon hade en hel hög med brev från tomten, men inte adresser till alla!!!! Alltså, vi har fått svar från tomten.
Inte kunde jag tro att han skulle ha tid med det!!!!
Så nu sitter jag här med närmare sjuttiotalet brev till små glada barn och vill ju förmedla dom till dom såklart. Frågan är bara hur? Barnen kommer ju från flera städer runtomkring här, ja flera län tom.....
En ide är att vi kanske kan dela ut en del på julgransutdansningen på söndag i Adelövs skola. Ja, resten får vi väl ta med oss till nästa julmarknad kanske?

Men så glad jag blev. Vad gott att se att tomten har tid i dagens stressade samhälle. Men det är klart att det ger väl postverket lite intäkter också, hörde någon siffra om att de får in ca 200 000 önskelistor varje år....det är några porton det!

Brevbäraren kommer på kaffe på fredag . Fördelen med att bo på landet, man lär känna brevbäraren osv, om man vill förstås! Och just den här brevbäraren är en väldigt god väninna till mig.

Nu är det mörkt igen! Snön blåste o regnade bort i går kväll o natt. Så nu är det klabbigt o grått igen. Så tråkigt. Fram med handduken till hundtassarna igen. Tror föresten att jag ska ta o klippa av en del av håren på Zelmas tassar , mellan trampdynorna, innan vi går ut härnäst. Det blir väl i alla fall lite mindre grus som följer med in i huset då.

Ikväll ska jag hem till en annan kompis o "surra" lite. Ser fram mot det.

Önskar er en superbra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.